WORKSHOP POTTENBAKKEN

2021 is volledig volgeboekt, er is geen beschikbaarheid meer voor de workshop pottenbakken dit jaar. Vanaf 1 november staat de beschikbaarheid voor 2022 op de website.

Nog geen idee of pottenbakken iets voor je is, maar altijd al eens willen proberen.​​ Dan is dit je kans. Bij PEET CRMCS is het mogelijk om te komen kennismaken met klei en de draaischijf. De workshop pottenbakken wordt gegeven doorgaans op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Er zijn enkele data waarop wij ook workshops geven op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Kijk in de lijst voor beschikbaarheid. De studio heeft 6 pottenbakschijven waarop gedraaid kan worden. Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je je per persoon of tot groepen van 6 personen aanmelden*.

Wat kun je verwachten?

 

We starten na een korte uitleg over klei en de studio met een demonstratie draaien op de draaischijf, waarna je zelf mag gaan draaien. Uit ervaring weten we dat het vooraf niet te zeggen is wat er uitkomt, maar dat je iets gaat draaien dat is zeker. Na een paar pogingen bewaren we de 2 mooiste vormen.  Na een paar dagen drogen wordt alles door de ons afgewerkt, gebakken en geglazuurd. Na ongeveer 2 á 3 weken kunnen de kommen worden opgehaald.

Kosten workshop 2022: € 65,00 per persoon, inclusief materiaal, glazuur, stookkosten en koffie/ thee.

Duur workshop: ongeveer 2 uur