top of page

WORKSHOP POTTENBAKKEN

Info workshop:

Nog geen idee of pottenbakken iets voor je is, maar altijd al eens willen proberen.​​ Dan is dit je kans. Bij PEET CRMCS is het mogelijk om te komen kennismaken met klei en de draaischijf. De studio heeft 8 pottenbakschijven waarop gedraaid kan worden. De workshop kan doorgaan bij een bezetting van minimaal 6 personen (minimale leeftijd 16 jaar). Je kunt je inschrijven per persoon via de link onderaan de pagina.

Ben je met een groep van minimiaal 6 personen (minimale leeftijd 16 jaar) en willen jullie samen komen draaien, stuur dan een mail naar pottenbakken@peetcrmcs.com voor de beschikbaarheid.

Wat kun je verwachten?

We starten na een korte uitleg over klei en de studio met een demonstratie draaien op de draaischijf, waarna je zelf mag gaan draaien. Uit ervaring weten we dat het vooraf niet te zeggen is wat er uitkomt, maar dat je iets gaat draaien dat is zeker. Na een paar pogingen bewaren we de 2 mooiste vormen.  Na een paar dagen drogen wordt alles door de ons afgewerkt, gebakken en geglazuurd. Na ongeveer 4 weken kunnen de kommen worden opgehaald.

Kosten workshop: € 70,00 per persoon (minimale leeftijd 16 jaar), inclusief materiaal, glazuur, stookkosten en koffie/ thee.

Duur workshop: ongeveer 2 uur (zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur of 14.00 tot 16.00 uur)

bottom of page