top of page

WORKSHOP POTTENBAKKEN

Alle individuele workshops (inschrijving per persoon) voor 2024 zitten vol! Wij hanteren geen wachtlijst, dus mailen heeft geen zin. Wil je weten of er workshop plekjes beschikbaar komen houdt dan Instagram of Facebook stories in de gaten.

Voor groepen zijn er nog enkele data beschikbaar, dus ben je met een groep van minimaal 6 personen en willen jullie samen komen draaien, stuur dan een mail naar pottenbakken@peetcrmcs.com voor de beschikbaarheid.

Vanaf 3 november staan de nieuwe individuele workshop data voor 2025 online.
Voor deelname aan de workshop pottenbakken geldt een minimale leeftijd van 16 jaar en de workshop wordt in het Nederlands gegeven.

Info workshop:

Nog geen idee of pottenbakken iets voor je is, maar altijd al eens willen proberen.​​ Dan is dit je kans. Bij PEET CRMCS is het mogelijk om te komen kennismaken met klei en de draaischijf. De studio heeft 8 pottenbakschijven waarop gedraaid kan worden. De workshop kan doorgaan bij een bezetting van minimaal 6 personen (minimale leeftijd 16 jaar). Je kunt je inschrijven per persoon via de link onderaan de pagina.

Ben je met een groep van minimiaal 6 personen (minimale leeftijd 16 jaar) en willen jullie samen komen draaien, stuur dan een mail naar pottenbakken@peetcrmcs.com voor de beschikbaarheid.

Wat kun je verwachten?

We starten na een korte uitleg over klei en de studio met een demonstratie draaien op de draaischijf, waarna je zelf mag gaan draaien. Uit ervaring weten we dat het vooraf niet te zeggen is wat er uitkomt, maar dat je iets gaat maken dat is zeker. Na een paar pogingen bewaren we de 2 mooiste vormen.  Na een paar dagen drogen wordt alles door de ons afgewerkt, gebakken en geglazuurd. Na ongeveer 4 weken kunnen de kommen worden opgehaald.

Kosten workshop: € 70,00 per persoon (minimale leeftijd 16 jaar), inclusief materiaal, glazuur, stookkosten en koffie/ thee.

Duur workshop: ongeveer 2 uur - op zaterdag (individueel t/m 5 personen van 10.00 tot 12.00 uur en voor groepen evt. ook van 14.00 tot 16.00 uur op basis van beschikbaarheid)

bottom of page