WORKSHOP POTTENBAKKEN

Nog geen idee of pottenbakken iets voor je is, maar altijd al eens willen proberen.​​ Dan is dit je kans. Bij PEET CRMCS is het mogelijk om te komen kennismaken met klei en de draaischijf. De workshop pottenbakken wordt gegeven doorgaans op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Er zijn enkele data waarop wij ook workshops geven op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Kijk in de lijst voor beschikbaarheid. De studio heeft 6 pottenbakschijven waarop gedraaid kan worden. Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je je per persoon of tot groepen van 6 personen aanmelden*.

Wat kun je verwachten?

 

We starten na een korte uitleg over klei en de studio met een demonstratie draaien op de draaischijf, waarna je zelf mag gaan draaien. Uit ervaring weten we dat het vooraf niet te zeggen is wat er uitkomt, maar dat je iets gaat draaien dat is zeker. Na een paar pogingen bewaren we de 2 mooiste vormen.  Na een paar dagen drogen wordt alles door de ons afgewerkt, gebakken en geglazuurd. Na ongeveer 2 á 3 weken kunnen de kommen worden opgehaald.

 

Kosten workshop€ 55,00 per persoon, inclusief materiaal, glazuur, stookkosten en koffie/ thee.

 

Duur workshop: ongeveer 2 uur

Beschikbaarheid 2021:

Zaterdagochtend, 10.00 tot 12.00 uur
- 4 december     6 plekken
- 18 december   6 plekken

Zaterdagmiddag,14.00 tot 16.00 uur
- 4 december     3 plekken
- 18 december   3 plekken

Wil je je aanmelden voor een workshop, stuur dan een mail naar pottenbakken@peetcrmcs.com. Graag in de mail vermelden: naam, aantal deelnemers, mobiele telefoonnummer en wenselijke datum. Op basis van de datum van aanmelding wordt de indeling gemaakt.

Vanaf 1 november maken we de data voor 2022 bekend via de website. Er komt geen wachtlijst voor 2022, dus houd deze site in de gaten.


* Ben je met een groep van 7 tot 12 personen neem dan contact op via pottenbakken@peetcrmcs.com voor een mogelijke beschikbare datum.