WORKSHOP POTTENBAKKEN

Nog geen idee of pottenbakken iets voor je is, maar altijd al eens willen proberen.​​ Dan is dit je kans. Bij PEET! CRMCS is het mogelijk om met 2 tot 6 personen* te komen kennismaken met klei en de draaischijf. De workshop pottenbakken kan worden ingepland op zaterdagmiddag.

Aanvangstijd 14.00 uur  tot ongeveer16.00 uur. Neem voor meer info of vragen over beschikbaarheid contact op via pottenbakken@peetcrmcs.com

(Aanvragen worden doorgaans binnen een week beantwoord. Nog geen reactie ontvangen? Controleer dan de map met ongewenste mail.)

 

Wat kun je verwachten?

We starten na een korte uitleg over klei en de studio met een demonstratie draaien op de draaischijf, waarna je zelf mag gaan draaien. Uit ervaring weet ik dat het vooraf niet te zeggen is wat er uitkomt, maar dat je iets gaat draaien dat is zeker. Na een paar pogingen bewaren we de 2 mooiste vormen. Mocht het draaien toch wat tegenvallen is er altijd een mogelijkheid om een biscuit gebakken kom te beschilderen met onderglazuur (pigment). Na een paar dagen drogen wordt alles door de mij afgewerkt, gebakken en geglazuurd. Na ongeveer 2 á 3 weken kunnen de kommen worden opgehaald.

Kosten workshop€ 55,00 per persoon, inclusief materiaal, glazuur, stookkosten en koffie/ thee.

Duur workshop: ongeveer 2 uur

*Een workshop voor een grotere groep is normaal gesproken ook mogelijk, echter in deze tijd van corona houden wij ons aan maximaal 6 personen.