WORKSHOP POTTENBAKKEN

Nog geen idee of pottenbakken iets voor je is, maar altijd al eens willen proberen.​​ Dan is dit je kans. Bij PEET! CRMCS is het mogelijk om met 2 tot 6 personen* te komen kennismaken met klei en de draaischijf. De workshop pottenbakken kan worden ingepland op vrijdagmiddag of zaterdagmiddag. Aanvangstijd 14.00 uur  tot ongeveer16.00 uur afhankelijk van het aantal personen. Neem voor meer info of vragen over beschikbaarheid contact op via info@peetcrmcs.com.

(Aanvragen worden doorgaans binnen een week beantwoord. Nog geen reactie ontvangen? Controleer dan de map met ongewenste mail.)

 

Wat kun je verwachten?

We starten met een demonstratie draaien op de draaischijf, waarna je duidelijke instructie krijgt zodat je een (cilinder)vorm kunt draaien. Uit ervaring weet ik dat het vooraf niet te zeggen is wat er uitkomt, maar dat je iets gaat draaien dat is zeker. Na een paar pogingen zetten we de mooiste vorm te drogen. Na het draaien staat er een afgewerkte leerharde kom klaar om te beschilderen met gekleurde slib (engobe). Mochten jullie alleen willen draaien en niet decoreren dan mag dat natuurlijk ook. Dan maken jullie zelf 2 bekers/ kopjes/ kommetjes. Na een paar dagen drogen wordt alles door de mij afgewerkt, gebakken en geglazuurd. Na ongeveer 2 á 3 weken kunnen de kommen worden opgehaald.

Kosten workshop€ 55,00 per persoon, inclusief materiaal, glazuur, stookkosten en koffie/ thee.

Duur workshop: ongeveer 2 uur

*Een workshop voor een grotere groep is normaal gesproken ook mogelijk, echter in deze tijd van corona houden wij ons aan maximaal 6 personen.