top of page

MASTERCLASS
GROOT DRAAIEN

Voor iedereen die toe is aan meer klei, het centreren en het juist optrekken ervan.
---

Docent keramist Liselore Halink

Info masterclass:
Tijdens deze 2-daagse masterclass oefen je samen met Liselore om meer klei te centreren en groter te draaien. Liselore demonstreert verschillende technieken, zoals het draaien van cilinders in twee of meerdere delen, draaien van grote schalen en Moonjars. Wie wil, kan de gemaakte creaties tijdens het vrij werken op studio dagen afdraaien, laten stoken en glazuren. Hiervoor gelden de reguliere kosten van € 1,80 per 100 gram klei.

Let op!: Deze tweedaagse masterclass is bedoeld voor mensen die minimaal 1,5 kg klei kunnen centreren.

 
Data masterclass:
Zaterdag & Zondag 13/14 juli 2024
Groepsgrootte maximaal 10 personen, de workshop gaat door bij een minimale deelname van 6 personen.


Duur masterclass: 2 dagen

Kosten: € 295,00

(inclusief gebruik van klei, gebruik van tools en gezonde lunch/koffie/thee, exclusief stoken)   

Programma:

Dag 1

10.00 uur

13.00 uur

16.00 uur

Inloop & koffie/thee
Voorstelrondje en introductie van de keramist. Er wordt gestart met een demonstratie draaien en monteren van 2 cilinders tot 1 grote vorm. Vervolgens gaat iedereen zelf aan de slag onder begeleiding. Elke deelnemer beschikt over een eigen draaischijf en worden begeleid op individueel niveau.
Lunchpauze
Na de lunch demonstreert Liselore het draaien van een grote schaal. De middag is voor het draaien van een grote schaal van ongeveer 3 kg. Mocht je liever verder oefenen op het monteren van cilinders, is dit natuurlijk ook mogelijk.

Einde dag 1

Dag 2

10.00 uur

13.00 uur

16.00 uur

Inloop & koffie/thee
De gedraaide creaties van de dag ervoor kunnen indien stevig genoeg van de bats worden gesneden en onder plastic worden weggezet voor het afdraaien. Daarna demonstreert Liselore het monteren van meerdere cilinders en het draaien van een Moonjar. Na de demonstratie gaat iedereen zelf aan de slag met het draaien en monteren van meerdere cilinders. ook wordt een start gemaakt voor het maken van een eigen Moonjar.
Lunchpauze
Na de pauze ga je verder met het monteren en afmaken van je Moonjar.
Net als de creaties van dag 1 mag de Moonjar bewaard worden om af te werken tijdens vrij werken op studio dagen. Na een "vragenuurtje" is de Masterclass rond 16.00 uur ten einde.

Beschikbaarheid (update 09-02): vol

Let op! De masterclass duurt 2 dagen, maar je boekt in het systeem alleen zaterdag 13 juli

bottom of page